Districtsfinale 4e divisie

Zilver voor Lieke
Brons voor Stefanie

Afgelopen zaterdag was de districtsfinale in de 4e divisie. HIER staat de totale uitslag van deze dag.

Uit de B-selectie waren er 3 deelneemsters.
Voor Lola zit de wedstrijd erop,
 Lieke, Alysha en Stefanie zijn er klaar voor!
Lola (instap) is twee maanden geleden overgestapt van Luctor (Driel) naar Elistha. Ze kwam nog wel uit voor haar oude vereniging maar werd door mij (Nicole) begeleid. De afgelopen weken heeft Lola weinig aan wedstrijdvoorbereiding kunnen doen (het was mij niet bekend dat Lola zich voor de districtsfinale had geplaatst) en ze kampte daarnaast ook met een blaar op haar hand waardoor er niet tot weinig geoefend werd op brug. Lola wilde heel graag deze wedstrijd turnen en dat heeft ze gedaan!
Lola turnde een goede wedstrijd. Ze kan tijdens een wedstrijdoefening net een beetje meer geven, en dat is een goede eigenschap. Op sprong turnde ze een goede handstand platval. Op vloer liet zij zien gevoel voor ritme te hebben, alles werd mooi op de maat van de muziek geturnd. Nu verder trainen naar de uitbouw van de acrobatische elementen. Op balk had Lola pech met de opsprong, jammer genoeg moest zij de balk hiermee twee keer verlaten. Uiteindelijk pakte ze de draad heel goed op maar maakte op het einde nog een val met de koprol. Lola is 22ste geworden, heel goed gedaan en super knap dat jij je in de districtsfinale hebt geturnd!

Lieke (pupil1) heeft in de plaatsingswedstrijden en in de regiowedstrijd medailles mee naar huis genomen, dus een podiumplek in de districtsfinale zou haalbaar moeten zijn. Lieke startte heel sterk op balk, de toon was gezet, wat een fijn begin!. Op vloer turnde zij een nette oefening. Op sprong twee optimale sprongen met landingen die stonden als een huis. Het laatste toestel brug ging goed, de opzwaai voor de buikdraai was wild en daardoor werd het nog spannend of het ophurken zou lukken, maar dat ging goed. Uiteindelijk werd Lieke tweede met een puntenscore van 55,550 met maar twee tiende punt verschil ten opzichte van nummer 1.


Aisha startte op vloer wat “wiebelig”. Op sprong liet zij twee goede sprongen zien maar met minder moeilijkheid ten opzichte van de andere turnsters. Aisha heeft veel progressie gemaakt op brug in de trainingen, dit kwam er in de wedstrijd ook goed uit (derde punt van de wedstrijd). Het laatste toestel was balk, een sterk onderdeel van haar. Ondanks de wiebels scoorde Aisha het tweede punt van de wedstrijd op balk. Overall werd ze vierde! Helaas net naast het podium, maar boven verwachting gepresteerd! Het is de derde keer dat Aisha nu een districtsfinale heeft geturnd, erg knap!

In een districtsfinale staan is een feestje, super knap gedaan dames!

Verder mochten drie meiden van de A-selectie deelnemen aan de districtsfinale in Lelystad.
Brons voor Stefanie!
In de derde wedstrijdronde mochten Alysha en Stefanie bij de junioren van start gaan. Allebei de dames draaiden een uitstekende wedstrijd, helaas viel balk een beetje tegen. Alysha had twee vallen en Stefanie's wisselspagaatsprong was minder sterk dan normaal. Ook kon haar sprongcombinatie niet geteld worden. Ondanks dat toch op het podium: een 3e plek! Enorm knappe prestatie Stefanie! Dit zal te danken zijn aan je mooie sprongen (6e plek) en je strakke vloeroefening met een hoge D-score (5e plek). Alysha werd ondanks haar vallen ook nog 12e in dit grote deelnemersveld! Een 7e score op sprong en 6e op brug, waar eindelijk je opzwaai geteld werd! Ook op vloer heb je jezelf overtroffen, goed hoor. Voor Stefanie betekent de podiumplek dat ze volgend jaar verplicht 3e divisie moet turnen, en Alysha zal waarschijnlijk gezellig meegaan. Hartstikke goed hoor meiden, jullie trainen hard en gaan heel goed vooruit. Trots!

Na de derde wedstrijd, Lieke en Stefanie met hun medaille en roos.
Kaylee en Aisha op hun favoriete toestel
In de vierde wedstrijd was met lichtelijke tegenzin ook Kaylee aan de beurt bij de senioren. Helaas een slechte start op brug, terwijl het in de trainingen juist eindelijk zo goed ging. Balen! Zonder die tegenslag had jij ook op het podium gestaan. Gelukkig herpakte je je prima op de balk, en behaalde je hier de 1e score (van 32 meiden)! Super, balk is jouw ding! Daarnaast op sprong een 8e score en op vloer een 8e score. Je hebt een mooie wedstrijd gedraaid Kaylee. Je bent dit seizoen weer lekker teruggekomen op je oude niveau en er zit nog veel meer in. Komende training samen een lijstje maken met de eisen voor de 3e divisie, en dan gaan we hier de komende maanden samen voor trainen. Zit er makkelijk in hoor!



0 Comentarios