Lieke Regiokampioen!

Brons voor Stefanie en Aisha
Lieke regiokampioen Pupil1 D1
Zaterdag was de regiofinale voor de 4e divisie. De uitslag staat HIER.

Verslag van Nicole:

Wedstrijd 1
Noek had wat last van haar knie wat terug te zien was in haar sprongscore. Ze had een hoop zenuwen op balk, de inzet van haar radslag was aarzelend waardoor zij viel. Op de overige toestellen turnde Noek stabiel, op brug zelfs een 6de plaats en een erg mooie vloeroefening, hoog op tenen uitgevoerd met mooie pirouettes. Noek werd 21ste . De fase van verplichte oefenstof is nu afgesloten! Een nieuwe fase breekt aan, leuk!
Femke turnde een goede wedstrijd. Op vloer startte zij wat onstabiel. Sprong verliep weer uitstekend (6de plaats!). Brug ging ook goed maar de jury had er minder waardering voor dan in de voorgaande wedstrijden. Op balk turnde Femke voor het eerst een loopsprong, geen vallen maar wel weinig tempo in de oefening, desalniettemin ook een 6de plaats op dit toestel!. Femke werd 16de.
De meiden zijn klaar voor de wedstrijd.
Wedstrijd 2
Lieke begon op sprong sterk, wel een grote stap met de landing van de salto. Op brug gaf Lieke alles (mooie hoge zwaaien en opzwaaien), wel een beetje naar voren gevallen met het ophurken. Op balk stond de radslag! Dat was wel even spannend. Lieke werd dik eerste, op alle toestellen behalve vloer scoorde zij een eerste plaats. Lieke plaatste zich tevens voor de districtsfinale.
Isabelle liet ook haar hoge salto zien en een goede overslag. De jury had er alleen wat minder waardering voor over dan in voorgaande wedstrijden. Op brug een mooie 11de plek, optimaal voor Isabelle. Op balk een mooie oefening met een super combinatie van spagaatsprong-streksprong. Hard op geoefend en dit kwam er goed uit, jammer genoeg viel je op het eind met de radslag. Op vloer straalde je. Isabelle werd 18de. Nu werken aan de N3 oefenstof, een nieuwe uitdaging!.
Wedstrijd 3
Lonneke startte op vloer iets slordiger dan dat ik van haar gewend ben. Op sprong scoorde Lonneke naar verwachting. Brug ging erg goed, de derde score van de wedstrijd!. Op balk jammer genoeg twee vallen.  Lonneke werd 20ste.  Dit seizoen mooie wedstrijden gedraaid Lonneke, jammer dat het er zaterdag net niet uitkwam.
Anna turnde een hele goede wedstrijd, optimaal.  Hoge sprongen op sprong (3de score van de wedstrijd!), zolendraai lukte op brug en een radslag die stond op balk. Erg goed gedaan Anna.
Anna werd 18de.
Aisha startte sterk op vloer, ook op sprong en brug zette Aisha deze lijn door. Aisha blonk weer uit op balk, wat heb je daar stabiel op gescoord het afgelopen seizoen. Je behaalde op balk een eerste plaats met maar liefst een 14.3! Aisha werd derde en zal ook turnen in de districtsfinale.
Brons voor Aisha

Verslag van Nicky:
Vanuit de A-selectie hadden Lucca, Sanne, Iricia, Stefanie, Alysha, Megan, Kaylee en Daphne een plekje in de regiofinale weten te bemachtigen.
Lucca, Sanne en Iricia hebben zich helaas alle drie (voorlopig) niet geplaatst voor de finale. De concurrentie was moordend. Alle drie de dames hebben eigenlijk een hartstikke goede wedstrijd geturnd, maar helaas was het niet genoeg. Iricia scoorde netjes de 3e score op balk, Lucca volgde haar op met de 4e score en Sanne volgde met de 5e score. Op vloer scoorde Lucca nog het 5e punt. Prima gedaan hoor dames, jullie hebben het ver geschopt!

In dezelfde wedstrijd turnden ook Stefanie, Alysha en Megan. Stefanie nam ontzettend knap het brons mee naar huis en mag samen met Alysha naar de districtsfinale in Lelystad. Megan viel helaas net buiten de boot door een onnodige val van balk. Jammer Megan, als we kijken naar je vorige wedstrijden had jij absoluut ook een plekje verdiend! Stefanie was 4e op sprong en brug met altijd mooie en strakke oefeningen, Alysha 4e op balk met wederom een knappe arabier-salto af en Megan scoorde een 5e plek op brug met haar mooie halve draai kip. Alle drie een goede wedstrijd geturnd, en fijn dat jullie het altijd zo leuk hebben met elkaar en zo lekker trainen! Ga vooral zo door, op naar de volgende wedstrijden!
Brons voor Stefanie

In de laatste wedstrijd waren Kaylee en Daphne aan de beurt. Ondanks haar weinige zelfvertrouwen wist Kaylee toch maar mooi een finaleplek te bemachtigen, knap hoor. Gewoon door blijven trainen Kaylee, je kan het echt wel!! Als vanouds een mooie 5e score op balk, en ook op sprong scoor je altijd hoog met je half in-heel uit. Daphne had helaas haar dag niet en liep haar finaleplek mis. Brug ging nog prima, maar op balk een fout bij doorhurken en een val bij je boogje zorgden ervoor dat het knopje niet meer om te zetten was. Je vergat te compenseren met een handstand en ook je afsprong verliep niet soepeltjes. Op vloer kon je als gevolg van een zere knie helaas ook niet je oefening met je normale overtuiging turnen en heb je vervolgens geen sprong meer gedaan. Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen, want op vloer had je toch wel maar mooi nog even een D-score van een 4,0. Nu gewoon doorknallen naar de toestelfinales, daar liggen nog kansen genoeg voor jou!





0 Comentarios